Succes, Gabi!

Succes, Gabi!

O cunosc de cînd s-a născut. Mai precis, de cînd s-a născut ca ziaristă. Abia venise de la Bacău, încă nu împlinise 19 ani. Era frumoasă, deşteaptă, tenace, îndrăzneaţă. Şi cu talent. Au trecut de atunci 21 de ani. A crescut, a luat premii, a scris cărţi, a avut parte de succes, de bucurii, din păcate şi de necazuri. A rămas frumoasă, deşteaptă, tenace, îndrăzneaţă, talentată; în timp, am văzut şi calităţile ei de lider. Dar am văzut şi cît de mult ţine la familie şi cît de loială le este prietenilor, gata să-i ajute la nevoie.

Pasul pe care îl face acum nu este o foarte mare surpriză pentru mine. În anul 2000, Gabi a plecat din TVR pentru a fi purtătorul de cuvînt al guvernului Isărescu. Un an de muncă multă, dar şi o experienţă importantă. Apoi şi-a reluat drumul de jurnalistă. Un drum ascendent, cum se ştie. Acum, doisprezece ani mai tîrziu, părăseşte din nou presa, de această dată pentru a intra în politică, în ideea de a-i ajuta pe cei mulţi. Sunt convinsă că va reuşi.

În încheiere, citez ce spunea Gabi în prefaţa uneia dintre cărţile ei: „Pentru toţi care vor să lase o urmă în viaţă, există întotdeauna şi un va urma… „

- Lucia Verona -

Senator in Colegiul 1 Ilfov