In profesie si in politica, Gabriela Firea a fost si este o performanta

In profesie si in politica, Gabriela Firea a fost si este o performanta

Puţine personalităţi au ajuns din jurnalism în spaţiul politic. Iată, o lăudăm azi pe Gabriela Vrânceanu Firea pentru alegerea ei.

Jurnaliştii urcă în băncile Parlamentului din tranşee. Din câmpurile de luptă ale realităţii. Au atacat, au fost răniţi, au salvat vieţi şi principii. Ei vin cu o desagă de experienţe şi trăiri.

Gabriela Vrânceanu Firea va intra în Parlament din linia întâi a mass-mediei vizuale unde a fost un autentic om de televiziune. Aceste e marele ei atuu.

A lucrat la Ştiri, ca realizator şi prezentator, a moderat talk-show-uri despre politică şi realităţi sociale, a realizat interviuri cu oameni de cultură, emisiuni în direct, gale de caritate, a fost brand la televiziunea publică şi tot brand la o televiziune comercială. A scris poezii şi este un talent de necontestat în literatură.

Are o familie exemplară şi este o plăcere în casa Gabrielei să bei un ceai Lipton, aşa cum îl pregăteşte ea şi în surdină să auzi şoaptele celui de-al doilea băiat al ei, David. Să-l aculţi pe Florin, primarul din Voluntari, fost comandant de vas şi el încărcat de toate experienţele bune ale navigatorilor.

Gabriela n-a lăsat condeiul din mână timp de aproape 20 de ani. Pentru că oricât de electronică este profesia de teleast, scrisul, conceptul pe hârtie, gândurile stau la temelia succesului ei.

Gazetăria făcută cu rigoare, cu ardenţă, solar, cu responsabilitate seamănă, al naibii de bine, cu politica.

De aceea, trecerea Gabrielei din lumea televiziunii în lumea politicii este o mare binefacere pentru Parlamentul României. Pentru ea, o altă experienţă iniţiatică, cum spuneam, în fond soră geamănă cu fosta profesie.

Vine o doamnă care nu va aţipi în scaun, care îşi va atinge şi aici excelenţa şi mai ales care nu se va lăsa rulată, manipulată de nicio putere.

Aşa cum la microfoanele Antenei 3, Gabi era o adevărată „îmblânzitoare de şerpi”, imbatabilă în a-şi antrena invitaţii, cu aceeaşi dulceaţă în priviri şi cu acelaşi surâs care făceau ca emisiile ei să aibă idei, argumente, sinceritate. Să nu încaiere pe nimeni cu nimeni, ci doar să-i înveţe să se respecte ca adversari în opinii şi nu ca bătăuşi pe ringul de box.

A făcut de când o ştiu nu numai jurnalism politic, ci şi jurnalism social, ajutând cetăţeanul cu idei utile pentru viaţa lui. Ştie legi, ştie ordonanţe, ştie cât costă metroul şi cum se creşte un copil. Vine dintr-o familie modestă din Moldova, o familie care în spirit românesc, creştin şi-a educat copiii pentru asprimile vieţii, cu binele şi cu răul. Dar mai ales, cu rugăciunea.

Gabriela are suflet bun, generos şi relaţii calde cu oamenii de toate felurile. Sunt sigură că votanţii din Colegiul Ilfov vor preţui ce om sensibil candidează pentru ei.
De aceea cred că noua condiţie de deputat al USL, îi va fi ca o mănuşă.

Dacă mă întreb uneori: eu cu cine votez? Cu drag aş spune, cu doamna Gabriela Vrânceanu Firea!

Cu o speranţă că politica românească se va profesionaliza prin fiecare om integru, luminat şi performant care va intra în aula Parlamentului.

- Lucia Hossu Longin -

Senator in Colegiul 1 Ilfov